Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ στη συνεδρίασή του, της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2009, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009.

Για την ώρα και την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. και οι εκλογές, καθώς και για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση, που θα αναρτηθεί την προσεχή εβδομάδα στο blog μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΣΥΦΑΕΛΠ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΛΠ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΠΑΤΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Φωτό:

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ: Δημήτρης Περίχαρος, Νένα Μαυρομμάτη και Γιούλη Αναγνωστοπούλου, με τα πανό στην είσοδο του χώρου της ορκωμοσίας.





Δεξιά φωτό:
Ένας από τους συναδέλφους του ΠΑΣΥΦΟΙΕΠΟ, που διαδηλώνει στον ίδιο χώρο.









Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε γνωστοποιήσει, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ, πήγε στην Πάτρα την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, επ’ ευκαιρία της απονομής των πτυχίων σε όλα τα προπτυχιακά τμήματα του ΕΑΠ.

Στόχος μας ήταν να κοινοποιήσουμε την αντίθεσή μας σε όσα κατοχυρώνονται με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα και να ενημερώσουμε όλους τους παρευρισκόμενους φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», για τις κινήσεις του Συλλόγου μας.

Για το λόγο αυτό, αναρτήσαμε δύο πανό, στην είσοδο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου γινόταν η ορκωμοσία, ενώ παράλληλα μοιράσαμε ενημερωτική ανακοίνωση, σχετικά με τις θέσεις και τις ενέργειές μας (η ανακοίνωση παρατίθεται παρακάτω).

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και με εκπροσώπους του ΠΑΣΥΦΟΙΕΠΟ (Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό»), οι οποίοι οργάνωσαν πικετοφορία, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους, για τη μη επί της ουσίας κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων στον τομέα της εκπαίδευσης, παρά την έκδοση του Π.Δ.!

Στη συζήτηση που είχαμε με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΥΦΟΙΕΠΟ, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σύντομα σε μια κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων, προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας (σε όσα συμφωνήσουμε), για τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι η κοινή δράση Συλλόγων με παρεμφερές αντικείμενο, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι το ζητούμενο, χωρίς αυτό να αποδυναμώνει ή να υπονομεύει την αυτονομία του κάθε συμμετέχοντος συλλόγου.

Οι όποιες διασπαστικές κινήσεις επιχειρούνται, δεν εκφράζουν τον ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ. Η διαφωνία μας για το Προεδρικό Διάταγμα και συνακόλουθα ο νομικός μας αγώνας, δεν στρέφεται κατά των συναδέλφων του Τμήματος ΕΠΟ και των συνδικαλιστικών τους οργάνων, αλλά κατά όλων εκείνων των «κέντρων», που υπονομεύουν συστηματικά το κύρος των δύο τμημάτων και ιδιαίτερα του τμήματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ


  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

(ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2009


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ 89/11-6-2009, του Προεδρικού Διατάγματος με θέμα "Επαγγελματική Κατοχύρωση των Πτυχιούχων Προγραμμάτων Σπουδών της Ανθρωπιστικής Σχολής του ΕΑΠ", διαμόρφωσε ένα άλλο τοπίο για τους απόφοιτους της Σχολής, δημιουργώντας πτυχία 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.

Ο Σύλλογός μας, μετά τη γνωμοδότηση έγκριτων νομικών, αποφάσισε την προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος,καθόσον ήταν ο μόνος τρόπος ώστε να μην κατοχυρωθεί νομοθετικά η διάκριση σε βάρος των πτυχιούχων του «Ελληνικού Πολιτισμού» και η υποβάθμιση του πτυχίου τους. Έτσι στις 5 Αυγούστου 2009, κατατέθηκε προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η προσφυγή αυτή, είναι το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα μιας σειράς παραλλήλων δράσεων και ενεργειών, που θα ακολουθήσουν, με σκοπό την άρση της καταφανούς αυτής αδικίας.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα αυτό μας αφορά όλους, απόφοιτους και φοιτητές, και ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ, θα παλέψει με όλους τους πρόσφορους τρόπους για τη διασφάλιση της ισοτιμίας και του κύρους των πτυχίων μας και την αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Στην προσπάθειά μας αυτή, η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φοιτητών και αποφοίτων, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη φωνή και τις θέσεις μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ


Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ, στη συνεδρίασή του της Πέμπτης 12/11/2009, αποφάσισε ομόφωνα να παραστεί στην ορκωμοσία των νέων αποφοίτων του τμήματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» με σκοπό:

1. Να εκφράσει τη διαμαρτυρία του Συλλόγου σε όσα σκανδαλώδη έχουν δρομολογηθεί εκ μέρους του ΕΑΠ, σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων του Τμήματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και

2. Να ενημερώσει όλους τους παρευρισκόμενους φοιτητές και αποφοίτους για τις ενέργειες του Συλλόγου μας.

Καλούνται όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται, να παραστούν και να ενισχύσουν την παρουσία του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ.

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ώρα 11:30.
Οδηγίες για την πρόσβαση στο χώρο, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ,
www.eap.gr.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ

Νένα Μαυρομμάτη Γιούλη Αναγνωστοπούλου