Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΙΤΗ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011: Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Τ.Ε.ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Π.Δ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αν και οι περισσότεροι έχετε ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικώς και με email, σας παραθέτουμε την επιστολή που αποστείλαμε και αφορά στις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της εκδίκασης από το ΣΤΕ, της υπόθεσης για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

(ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αρ. Αποφ. Πρωτοδ. Αθηνών: 1639/28-02-2002

Αθήνα, 24 Ιαν. 2010

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ-ΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι το διάστημα που πέρασε υπήρξε μια στασιμότητα στα ζητήματα του Συλλόγου μας. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέτειναν δύο βασικά ζητήματα, που μας επηρέασαν:

1. Η αναβολή εκ μέρους του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδίκασης της προσφυγής μας, καθώς και

2. Η μεγάλη κοινωνική αναστάτωση, εξαιτίας της οικονομική κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και μας έχει πλήξει όλους, σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό.

Αυτή η επί της ουσίας δομική αλλαγή, είχε ως αποτέλεσμα να κλονισθούν υφιστάμενες ισορροπίες και να δημιουργηθούν άλλα δεδομένα, τα οποία (προσωρινά) μας εξανάγκασαν να ιεραρχήσουμε διαφορετικά τη ζωή μας, προκειμένου να «εγκλιματιστούμε», στις νέες συνθήκες.

Παρ’ όλα ταύτα, το βασικό μας ζήτημα, για το οποίο ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας πριν περίπου ενάμιση χρόνο, παραμένει ενεργό και η υπόθεσή μας έχει οριστεί να εκδικαστεί την 8η Φεβρουαρίου 2011.

Ωστόσο το νέο οικονομικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο πλέον ζούμε, επέφερε εκτός από τη δραστική μείωση των εισοδημάτων μας και την ταυτόχρονη σημαντική αύξηση σε παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων, όπως ίσως σε κάποιους να είναι γνωστό, επήλθε μια σημαντικότατη αύξηση σε οτιδήποτε σχετίζεται με δικαστικές δαπάνες. Ως εκ τούτου, η αναβολή της υπόθεσής μας, όχι μόνο καθυστέρησε την λήψη απόφασης, αλλά αύξησε και το κόστος εκδίκασης της υπόθεσης. Έτσι, αν και είχαμε προϋπολογίσει τη δαπάνη όταν ζητήσαμε τη συνδρομή σας, τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε ένα αρκετά σημαντικό ποσό, το οποίο υπερβαίνει το απόθεμα που υπάρχει στο λογαριασμό του Συλλόγου μας. Όπως μάλιστα μας πληροφόρησαν από το δικηγορικό γραφείο που μας εκπροσωπεί - μόλις την περασμένη Πέμπτη, θα πρέπει να καταβληθεί ένα σημαντικό ποσόν (αναφέρεται αναλυτικά παρακάτω) μέχρι το αργότερο τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, προκειμένου να κοπούν τα παράβολα που είναι απαραίτητα για την εκδίκαση.

Ειδικότερα:

Το υπόλοιπο του λογαριασμού μας (μετά την εξόφληση των δαπανών που μέχρι σήμερα έχουν γίνει για την προσφυγή), ανέρχεται στο ποσό των 724,22.

Το κόστος της εκδίκασης ανέρχεται, σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα, στο ποσό των 1.700.

Η δε αμοιβή παράστασης του δικηγόρου είναι 650 + Φ.Π.Α. 23%.

Εκείνο λοιπόν που θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε είναι να καταβάλλετε άμεσα - εφόσον δεν έχετε ήδη καταβάλλει, καταρχάς το ποσόν των 30, που αφορά στη συμμετοχή του καθενός μας στην προσφυγή κατά του Π.Δ. και το ποσόν των 15, που αφορά στη ετήσια συνδρομή του έτους 2010. Επιπροσθέτως, θα παρακαλούσαμε μέχρι τα τέλη του Μαρτίου 2011, να καταβληθεί και η συνδρομή των 15 για το τρέχον έτος, 2011.

Στόχος μας είναι, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, να ανταποκριθούμε στις συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις, που δυστυχώς δεν μπορούσαμε να έχουμε προβλέψει και να έχουμε προϋπολογίσει. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα χρήματα άμεσα, δυστυχώς θα είμαστε υποχρεωμένοι, εμείς πλέον, να ζητήσουμε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής μας, ώστε να έχουμε τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο ποσόν.

Για τη διευκόλυνσή σας, σας υπενθυμίζουμε τον αριθμό λογαριασμού του Συλλόγου μας, ο οποίος τηρείται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - 080 959 059 59

* Μη ξεχάσετε στην κατάθεση να γράψετε ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να μπορέσουμε να καταχωρήσουμε την πληρωμή σας.

Θα θέλαμε ακόμη να σας υπενθυμίσουμε ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. είναι στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, αλλά και διευκόλυνση σε ζητήματα που μπορεί γενικότερα να σας απασχολούν σχετικά με τις σπουδές σας.

Με εκτίμηση,

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΣΥΦΑΕΛΠ

Συνοψίζοντας, γνωρίζουμε τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, στην οποία όλοι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο έχουμε περιέλθει. Ωστόσο, θα παρακαλούσαμε, για μια ακόμη φορά, εφόσον έχετε οικονομικές εκκρεμότητες, να προσπαθήσετε να τις καλύψετε, ώστε να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής μας, πράγμα το οποίο αναγκαστικά θα γίνει, εφόσον δεν θα έχουμε στο ταμείο μας το απαιτούμενο ποσό μέχρι τη Δευτέρα 07-02-2011.

Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα αναρτήσουμε στο
blog τον οικονομικό απολογισμό, που σχετίζεται με την προσφυγή μας, ώστε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το συνολικό κόστος.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΣΥΦΑΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου