Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΦΑΕΛΠ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΠ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Συνάδελφοι,
Η δύσκολη περίοδος που περνάμε, είναι γεγονός ότι μας έχει αγγίξει όλους. Μεταξύ των πολλών κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων που καθημερινά συντελούνται, περιλαμβάνονται και οι επερχόμενες αλλαγές στην Παιδεία, πράγμα που μας αφορά άμεσα, είτε ως αποφοίτους, είτε ως φοιτητές, είτε ακόμα ως γονείς και εργαζόμενους.
Υπό αυτές τις συνθήκες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια συντονισμού Συλλόγων του ΕΑΠ, στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και της ανάγκης κοινής αντιμετώπισής τους. Προσπάθεια στην οποία εκτός από το Σύλλογό μας, μέχρι στιγμής συμμετέχουν ο Σύλλογος διδασκόντων ΣΕΠ του ΕΑΠ, ο Σύλλογος του Τμήματος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και ο Σύλλογος του Τμήματος της Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού.
Ήδη το απόγευμα της Τετάρτης 02-02-2011, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των προαναφερθέντων Συλλόγων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα κοινών ζητημάτων, τα οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε από κοινού.
Αυτή η προσπάθεια, σε καμία περίπτωση, δεν αποδυναμώνει ή αναιρεί την αυτονομία του κάθε Συλλόγου και την συνεχή αξιολόγηση της συμμετοχής του, αλλά μάλλον λειτουργεί ενισχυτικά, καθώς έτσι αποκτά άλλη δυναμική η όποια προσπάθεια γίνεται.
Στη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε να συνταχθεί μια κοινή ανακοίνωση, η οποία μόλις ολοκληρωθεί, θα αναρτηθεί στο blog, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις, μόλις προγραμματισθούν.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ενημέρωση στο blog γιατί είναι και ο μόνος τρόπος για να μαθαίνω νέα για την υπόθεση που μας τυραννά. Είμαι απόφοιτος του ελλ. πολιτισμού και δεν έχω καταφέρει να έρθω σε επαφή με κανέναν. Τα τελευταία νέα ήταν απογοητευτικά. Ότι ο σύλλογος τα έχει παρατήσει και πως κανείς δεν ασχολείται.
    Είχα στείλει χρήματα για την αγωγή ενάντια στην καταβολή διδάκτρων, υπόθεση που δεν γνωρίζω τι απέγινε μιας και δεν έχω ενημερωθεί.
    Το mail μου είναι: eleftheria.vlachou@yahoo.gr
    Θα προσπαθήσω να στείλω χρήματα αλλά θα ήθελα να ενημερώνομαι σχετικά με την υπόθεση. Κάποιο τηλέφωνο θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμο.
    Ευχαριστώ πολύ
    Βλάχου Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια στοιχεία του συλλόγου για τους αποφοίτους του ελληνικού πολιτισμού έχουμε ;

    Που μπορούμε να μάθουμε περισσότερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή