Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Πρόσκληση προς όλους τους Συλλόγους του Τμήματος "Ελληνικός Πολιτισμός"

Πριν την κατάθεση της προσφυγής μας κατά του επίμαχου Π.Δ. 66/22-05-2009 και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, αποστείλαμε ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στο Τμήμα "Ελληνικός Πολιτισμός" του ΕΑΠ.

Σας παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

(ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αρ. Πρωτ. 42

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:

· Σύλλογο Φοιτητών & Αποφοίτων του τμήματος "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

· Ένωση Φοιτητών & Αποφοίτων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Προγράμματος Σπουδών "Ελληνικός Πολιτισμός" Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΚΑΤΑΙΟΣ)

· Πανελλήνια Ένωση Φοιτητών Προπτυχιακού Π.Σ. «Ελληνικός Πολιτισμός» του ΕΑΠ (Π.Ε.Φ.ΕΛΠ)

· Παγκρήτιος Σύλλογος Φοιτητών & Αποφοίτων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

· Σύλλογος Φοιτητών & Αποφοίτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

· Σύλλογος Δωδεκανησίων Φοιτητών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

· Πανελλήνια Ένωση Φοιτητών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου



ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Π.Δ. 66/22-05-09

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με τη δημοσίευση του ΦΕΚ 89/11-06-2009, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ και συνακόλουθα την προφανή και σκανδαλώδη υποβάθμιση του πτυχίου του τμήματος «Ελληνικός Πολιτισμός», προχώρησε σε Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1. Την προσφυγή του Συλλόγου, ως νόμιμου οργάνου των μελών του, στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Π.Δ., καθόσον μέσω αυτού νομιμοποιείται η διάκριση σε βάρος των φοιτητών και αποφοίτων του τμήματος «Ελληνικός Πολιτισμός».

2. Την κοινοποίηση των αποφάσεών της προς όλους τους Συλλόγους του Τμήματος ΕΛΠ-ΕΑΠ, με την παράλληλη πρόσκληση προς αυτούς, για την από κοινού αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος.

3. Την κοινοποίηση των αποφάσεών μας και παράλληλα την πρόσκληση σε διάλογο προς όλους τους συναρμόδιους φορείς:

α. Υπουργείο Παιδείας,

β. Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ,

γ. Κοσμητεία Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών ΕΑΠ,

δ. Μέλη ΔΕΠ Τμήματος «Ελληνικός Πολιτισμός» ΕΑΠ.

4. Την κοινοποίηση του θέματός μας προς όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, καθώς και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εκείνο που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι ότι κατόπιν ενημέρωσής μας από έγκριτους δικηγόρους, η προσφυγή μας στα Διοικητικά Δικαστήρια αποτελεί μονόδρομο και είναι η μόνη ουσιαστική αντίδραση, ώστε να μην κατοχυρωθεί νομοθετικά αυτή η εις βάρος μας διάκριση και υποβάθμιση του πτυχίου μας.

Υπογραμμίζουμε ότι η προσφυγή, δεν αναιρεί την ταυτόχρονη προσπάθεια διαλόγου, για την οποία, όπως ήδη αναφέρθηκε, υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. Εξάλλου ο Σύλλογός μας, ήδη από την εποχή της ίδρυσής του ήταν ανοικτός στο διάλογο και με αυτήν την τακτική πέτυχε πολλά.

Ως εκ τούτου, επιδίωξή μας είναι η ενημέρωση και ο διάλογος με τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιτύχουμε την ουσιαστική κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και συνακόλουθα την ισότιμη μεταχείριση των αποφοίτων όλων των Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά ορισμένους, αλλά μας αφορά όλους, απόφοιτους και φοιτητές, καθώς και όσους προτίθενται στο μέλλον να παρακολουθήσουν το Τμήμα «Ελληνικός Πολιτισμός» του ΕΑΠ.

Πρέπει επίσης να γίνει αντιληπτό, από όσους μεθόδευσαν αυτήν την εξέλιξη, ότι η απαξίωση του πτυχίου μας δεν αφορά μόνο εμάς, τους απόφοιτους και φοιτητές, καθόσον επί της ουσίας διακυβεύεται η αξιοπιστία του ίδιου του θεσμού του ΕΑΠ.

Κατόπιν λοιπόν των όσων προαναφέρθηκαν, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε από κοινού στον αγώνα για τη δικαίωσή μας.

Εφόσον συμφωνείτε με την πρότασή μας και ενδιαφέρεστε να προχωρήσουμε μαζί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, καθόσον τα χρονικά περιθώρια κατάθεσης της προσφυγής είναι ιδιαίτερα περιορισμένα (60 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης του Π.Δ. στο ΦΕΚ, δηλαδή μέχρι 11/08/2009)

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛΠ

Νένα Μαυρομμάτη Γιούλη Αναγνωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου