Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Π.Δ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ!

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009, ο Σύλλογός μας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛ.Π.-ΕΑΠ), προχώρησε σε Γενική Συνέλευση, με κύρια θέματα:

1. Ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου και

2. Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για τη δράση που θα αναλάβει ο Σύλλογος σχετικά με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ 89/11-06-2009, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.

Στη Γενική Συνέλευση υπήρξε απαρτία και εξελέγησαν τα νέα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, που είναι:

Πρόεδρος : Νένα Μαυρομμάτη

Αντιπρόεδρος : Βασίλης Φιλιππόπουλος

Γεν. Γραμματέας : Γιούλη Αναγνωστοπούλου

Ταμίας : Λούλα Κατσώρα

Έφορος : Ευγενία Οικονομοπούλου

Μέλος : Γιάννης Πιπιλίκας

Μέλος : Δημήτρης Περίχαρος

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα:

1. Την προσφυγή του Συλλόγου, ως νόμιμου εκπροσώπου των μελών του, στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Π.Δ.66/22-5-09, καθόσον μέσω αυτού νομιμοποιείται η διάκριση σε βάρος των φοιτητών και αποφοίτων του τμήματος «Ελληνικός Πολιτισμός», έναντι των υπολοίπων Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.

2. Την κοινοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης προς όλους τους Συλλόγους του Τμήματος ΕΛΠ-ΕΑΠ, με την παράλληλη πρόσκληση προς αυτούς, για από κοινού αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος.

3. Την κοινοποίηση των αποφάσεων προς όλους τους συναρμόδιους φορείς:
α. Υπουργείο Παιδείας,

β. Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ,

γ. Κοσμητεία Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών ΕΑΠ,

δ. Μέλη ΔΕΠ Τμήματος «Ελληνικός Πολιτισμός» ΕΑΠ.

4. Την κοινοποίηση του θέματός μας προς όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο

5. Την καταβολή του ποσού των 30€ από όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου, προκειμένου να καλυφθούν οι δικαστικές δαπάνες.

Όσοι δεν είναι μέλη του Συλλόγου, μετά την καταβολή αυτοδίκαια εγγράφονται ως μέλη.

Η καταβολή των χρημάτων μπορεί να γίνει στο λογαριασμό του Συλλόγου, ο οποίος τηρείται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αριθμός Λογαριασμού Ε.Τ.Ε.: 080 959 059 59 (Μαυρομμάτη –Κατσώρα).

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε είναι απαραίτητο ως αιτιολογία στην κατάθεση να δηλώσετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας.

Επίσης θα πρέπει να κρατήσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, για δική σας ασφάλεια.

Συνάδελφοι,

Εκείνο που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι ότι κατόπιν ενημέρωσής μας από έγκριτους νομικούς, η προσφυγή μας στα Διοικητικά Δικαστήρια αποτελεί μονόδρομο και είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος, προκειμένου να μην κατακυρωθεί η εις βάρος μας διάκριση και υποβάθμιση του πτυχίου μας.

Υπογραμμίζουμε ότι η προσφυγή, δεν αναιρεί την όποια προσπάθεια διαλόγου, για την οποία, όπως ήδη αναφέρθηκε, υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ.

Εξάλλου ο Σύλλογός μας, ήδη από την εποχή της ίδρυσής του ήταν ανοικτός στο διάλογο και με αυτήν την τακτική πέτυχε πολλά (σχετικά έγγραφα θα αναρτηθούν πολύ σύντομα στο blog μας).

Ως εκ τούτου, επιδίωξή μας είναι η ενημέρωση και ο διάλογος με τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιτύχουμε την ουσιαστική κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και συνακόλουθα την ίση μεταχείριση των αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά ορισμένους, αλλά μας αφορά όλους, απόφοιτους και φοιτητές, καθώς και όσους προτίθενται στο μέλλον να παρακολουθήσουν το Τμήμα «Ελληνικός Πολιτισμός» του ΕΑΠ.

Πρέπει επίσης να γίνει αντιληπτό, από όσους μεθόδευσαν αυτήν την εξέλιξη, ότι η απαξίωση του πτυχίου μας δεν αφορά μόνο εμάς, τους απόφοιτους και φοιτητές, αλλά γενικότερα το ΕΑΠ, καθόσον επί της ουσίας διακυβεύεται το κύρος και η αξιοπιστία του ίδιου του θεσμού.

Κατόπιν λοιπόν των όσων προαναφέρθηκαν, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στον αγώνα για τη δικαίωσή μας.

Εφόσον συμφωνείτε με την πρότασή μας και ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, καθόσον τα περιθώρια κατάθεσης της προσφυγής είναι ιδιαίτερα περιορισμένα (60 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης του Π.Δ. στο ΦΕΚ).

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ξενοδοχείο «LOTUS», Χίου και Φαβιέρου – Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα και ειδικότερα τη συνάδελφό μας Λίνα Μεγαλούδη, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας προκειμένου να διεξαχθεί η Γενική μας Συνέλευση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.ΕΛ.Π

4 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι , γειά σας .
    Μετα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα χθές 13.07.09 με την Πρόεδρο του συλλόγου ,θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους και να προτείνω την άμεση κινητοποίηση του καθενός απο εμάς. Τι εννοώ: Όλοι μας φοιτήσαμε σε διαφορετικά τμήματα του ελληνικού πολιτισμού και σε διαφορετικές πόλεις. Πιστεύω ότι κάποιοι απο εμάς έχουν κρατήσει αρχεία των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των συμφοιτητών τους . Ενδεχομένως , μερικοί να είναι και ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές,σε νομικά θέματα ή σε θέματα του Υπουργείου Παιδείας. Αν λοιπόν ο κάθε ένας απο εμάς διαθέσει λίγο απο το χρόνο του και κοινοποιήσει πληροφορίες για το σχετικό blog στους συμφοιτητές του θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή για το καλύτερο συμφέρον όλων μας. Πρέπει να σκεφθούμε αν μη τι άλλο τον κόπο τόσων χρόνων , τα χρήματα που δαπανήσαμε , τα όσα στερηθήκαμε εμείς και οι οικείοι μας , τις αγωνίες μας και προπαντός τα όνειρά μας για κάτι καλύτερο που σκεφθήκαμε να υλοποιήσουμε στη ζωή μας.
    ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ .
    Εγώ ήδη κάνω πράξη τα προαναφερόμενα και ήδη σήμερα θα καταθέσω τα 30 ευρώ για την προσφυγή. Είμαι στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε βοήθεια , διευκρίνηση , ή πληροφορία . Το e:mail μου είναι theofy@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας,
    έχω να υποβάλλω το παρακάτω ερώτημα:
    Προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου σας η εγγραφή μελών που είναι φοιτητές του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύρπου;
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς στο καταστατικό του Συλλόγου δεν υπήρξε πρόνοια για τους φοιτητές και απόφοιτους του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, γιατί τότε που δημιουργήθηκε ο Σύλλογος, δεν είχε ιδρυθεί ακόμη το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
    Ο Σύλλογός μας είναι Πανελλήνιος, οπότε μέχρι να γίνει κάποια αλλαγή του Καταστατικού, δεν μπορεί να γίνει μέλος κάποιος, που δεν φοιτά ή δεν αποφοίτησε από το ΕΑΠ.

    ν.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι , γειά σας.
    Πιστεύω ότι και οι δικές σας απόψεις θα είναι ίδιες με τις δικές μου σχετικά με την αποστολή και τη φιλοσοφία ενός Πανεπιστημίου .Δηλαδή , να προσφέρει σε όλους μας την δυνατότητα ικανοποίησης των πνευματικών μας ανησυχιών και όχι μόνο. Πιστεύαμε ότι η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο μια και το Πανεπιστήμιο σαν ισότιμο με τα υπόλοιπα έχει μεγάλη ευθύνη απέναντί μας .Το ανοικτό Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό ανταποκρίνεται άριστα και έχει κερδίσει μεγάλη αναγνώριση . Εδώ εμείς τι κάνουμε; Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο συντηρητικό σχήμα ;Πιστεύω ότι το ανοικτό Πανεπιστήμιο στη χώρα μας έχει να δείξει επιτυχίες φοιτητών και αποφοίτων, οι οποίοι έχουν καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη , έχουν επιστημονικές βάσεις ,έχουν γνώσεις,ικανότητες και δεξιότητες και το αποδεικνύουν καθημερινά στους εργασιακούς τους χώρους .Ξεχωρίζουν κύριοι .
    Και ερωτώ: Αυτή η άδικη απόφαση που μας έχει γεμίσει πίκρα , αγανάκτηση , θυμό είναι το πλαίσιο στήριξης σε εμάς απο το ΕΑΠ; Αυτός ο διαχωρισμός των τμημάτων της ίδιας σχολής είναι το δώρο μας;
    Κύριοι, πιστεύω ότι ο κάθε απόφοιτος /η και ο κάθε φοιτητής/α του ΕΛΠ είναι ο καλύτερος/η πρεσβευτής της χώρας μας , όπου και αν πάει.
    Μόνον εξ αιτίας αυτού του λόγου μέσα σε αυτό το πολυπολιτισμικό περιβάλλον που βιώνουμε θα έπρεπε να έχει θέση στην εκπαίδευση .Ζούμε στη νέα αποχή , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απεμπολήσουμε όσα όλα κουβαλάμε στο DNA μας , την ιστορία μας , την πνευματική και πολιτισμική μας κληρονομιά .Ο ευρωπαικός πολιτισμός στηρήχθηκε στον ελληνικό πολιτισμό αν θυμάστε . Και γιαυτό , επίσης πρέπει να είναι στο βάθρο και όχι κάτω απο αυτό .
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή